Wednesday, May 2, 2007

Το Ημερολόγιο ενός Ταξιδιώτη του Χρόνου ( In English)

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Βασίλη:


10 Ιανουαρίου, 2203:

Σήμερα έριξα μια ματιά στο πρωτότυπο της μηχανής που σχεδιάσαμε για την QuantaTech. Πρόσεξα κάτι περίεργο. Είχε μια μικρή γρατζουνιά πίσω από την ΔΕΚΚΣ (Διάταξη Εξισορρόπησης Κατάστασης Κβαντικών Σωματιδίων). Πως κατάφεραν να το κάνουν αυτό οι μεταφορείς;

2 Φεβρουαρίου, 2203:

Ώρα για την δοκιμή της μηχανής με ζωντανό υποκείμενο. Σε αυτή τη δοκιμή εξετάσαμε μόνο την χρονική συνιστώσα. Η χρονική μετατόπιση ήταν 1 δευτερόλεπτο. Αυτό τοποθέτησε το υποκείμενο σε απόσταση περίπου 30 χιλιόμετρα από την μηχανή. Η ΔΕΚΚΣ δεν λειτούργησε. Το υποκείμενο έπαθε μερική υποατομική αναστροφή. Ευτυχώς ήταν μόνο ένα άτομό του. Η έκρηξη αντιύλης από έναν σκόρο (το υποκείμενό μας) θα μπορούσε να εξαφανίσει μια μικρή πόλη. Αυτή απλά έσπασε λίγα παράθυρα σε απόσταση 500 μέτρων.

7 Μαΐου, 2203:

Η έρευνα του συμβάντος στις 2 Φεβρουαρίου 2203 έδειξε ότι η γρατζουνιά πίσω από την ΔΕΚΥΣ έριξε λίγη μπογιά στην ΑΥΣ (Ανιχνευτής Υποατομικών Σωματιδίων) και την έβγαλε εκτός ισορροπίας.

30 Απριλίου, 2204:

Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά την καταστροφή με το πρωτότυπο η νέα ΔΕΚΚΣ ήταν έτοιμη για χρήση. Αυτή τη φορά το ζωντανό υποκείμενο ήταν μία μέλισσα. Η Χρονική και Τοπική μετάθεση δούλεψαν πολύ καλά. Η ΔΕΚΚΣ απέδωσε τέλεια αυτή τη φορά. Ήταν μια ευχάριστη μέρα στην QuantaTech.

25 Ιουλίου, 2204:

Ένας θεωρητικός φυσικός στην ομάδα μου εντόπισε μια ανωμαλία στην κβαντική υπογραφή της περιοχής γύρω από την μηχανή του χρόνου. Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις περίεργες ημερομηνίες που πρόσεξα χθες στις εφημερίδες. Η κανονική 18ωρη ημέρα φαίνεται να είναι εκτός συγχρονισμού με τον έξω κόσμο. Μια διάμετρος 3 χιλιομέτρων έχει επηρεαστεί. Σταματάμε τις δοκιμές για να το μελετήσουμε.

1 Αυγούστου, 2204:

Μία περιοχή ακτίνας 3 χιλιομέτρων έχει επηρεαστεί σε κβαντικό επίπεδο. Η αντιστροφή έχει αρχίσει και δεν υπάρχει τρόπος να την σταματήσουμε. Θα φτάσει σε έσχατο σημείο σε 2 μήνες. Ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει ήδη έκρηξη είναι ότι το μαγνητικό πεδίο της μηχανής κρατάει ισχυρούς τους δεσμούς της ύλης. Το όριό της πάντως πλησιάζει.

22 Αυγούστου, 2204:

Ο Γιάννης, ο φυσικός που βρήκε την ανωμαλία υπολόγισε την ζημιά στο σύμπαν μας με την έκρηξη τόσης Αντιύλης. Ολοκληρωτική καταστροφή. Έχω ένα σχέδιο, αλλά θα είναι δύσκολο. Πρέπει να καταστρέψω την μηχανή πριν λειτουργήσει. Φαίνεται ότι αν είχαμε εντοπίσει τις ανωμαλίες την πρώτη φορά θα είχαμε αποφύγει όλη αυτή την κατάσταση. Αν ήξερα πότε είχε γίνει η γρατζουνιά θα μπορούσα να την σταματήσω, αλλά ο υπεύθυνος ασφαλείας που ήταν κατά την παράδοση της μηχανής δεν ξέρει. Θα το είχε αναφέρει εξάλλου.


Αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Γιώργου:


9 Ιανουαρίου, 2203:

Σήμερα ήμουν υπεύθυνος ασφαλείας κατά την παράδοση μιας περίεργης μηχανής στην QuantaTech. Ευτυχώς που είχα τα νέα όπλα. Σταμάτησαν έναν εισβολέα ενώ προσπαθούσε να καταστρέψει την μηχανή, ότι και να ήταν. Ελπίζω μόνο να μην προσέξουν την γρατζουνιά που έκαναν τα εργαλεία του πέφτοντας όταν εξαϋλώθηκε το σώμα του. Μου είχαν πει να μην την αγγίξει κανείς.

1 comment:

Elias said...

Nice!
Θα διαβάσω την ιστορία σου πιο προσεκτικά μέσ' στις ερχόμενες μέρες και θα σου γράψω περισσότερα, εντάξει;